Knutsel ideeën

Wij hebben de oplossing voor de vraag: Wat moet ik doen? Met onze knutsel ideeën vermaakt iedereen zich!

Topbanner Knutsel idee blog

Nederland, o Nederland, o Nederland. Wat zitten we toch in een bizarre situatie, die (bijna) niemand had voorzien. Velen moeten thuis blijven. Komen jou de uitspraken “ik weet niet wat ik moet doen”, “ik verveel me”, heel erg bekend voor? Wij hebben de oplossing! Vanaf nu kunnen jullie allemaal gezellig thuiswerken: jij kan doorwerken achter de laptop zonder gestoord te worden en je kids, neefjes en/of nichtjes vermaken zich met onze super leuke knutsel ideeën. Stiekem zijn ze ook leuk voor volwassenen 😉. Benieuwd? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Schoenendozen knutselen

Heb jij nog schoenendozen in de kast staan? Super! Wij hebben namelijk een aantal knutsel ideeën bedacht die je kunt maken met oude schoenendozen. Zo ben je creatief bezig, is de juf trots op je en heb je duurzaam speelgoed gemaakt!

Tip voor als je geen schoenendozen thuis hebt: koop je favoriete paar schoenen online of in één van onze winkels en gebruik deze doos direct voor het knutselen. Jij blij met een paar mooie, nieuwe schoenen en je kids kunnen lekker aan de slag!

Maak bijvoorbeeld een opbergdoos voor al je sieraden, auto’s, stenen verzameling of voor je knutsel spullen. Op deze manier heb je alle spulletjes die voor jou dierbaar zijn mooi opgeruimd. Zijn papa en mama ook weer blij 😊. Om aan iedereen te laten zien dat dit jóúw opbergdoos is, kan je hem mooi versieren. Gebruik hiervoor alles wat je maar wil!

Tussenbanner blog knutselen

Van de deksel van de schoenendoos kan je een knikkerdoolhof maken. Hoe? Kijk wat het begin- en eindpunt is van je doolhof en zet daar een kruisje. Maak vervolgens met ijsstokjes het doolhof. Leg je knikker op één van de kruisjes en probeer hem naar het andere kruisje te krijgen. Klaar voor de start, AF!

Tip: leg de ijsstokjes eerst plat neer, zodat je kan bedenken hoe je ze wil hebben voor je ze vastlijmt. Ik hoor papa en mama al denken, ijsstokjes? Nee je hoeft niet eerst allemaal ijsjes te eten, je kan ijsstokjes namelijk los kopen op de knutselafdeling van diverse winkels.

Tussenbanner blog knutselen minidoolhof

Ook kan je een minidorp maken van de schoenendozen. Maak bijvoorbeeld je eigen huis of dat van je beste vriendje of vriendinnetje, een supermarkt of brandweerkazerne. Een absolute must is natuurlijk een Schuurman Schoenen winkel. Want wat is een centrum zonder Schuurman Schoenen?

Tussenbanner blog mini dorp

Wij zijn heel erg benieuwd naar al jullie super mooie schoenendozen. Laat ze ons zien door een foto te plaatsen op social media en tag ons (@SchuurmanSchoenen).

Maak iets te geks van oude schoenen

Tussenbanner blog maak een orginele bloempot

Waarschijnlijk staat je kleding- en schoenenkast opruimen op jouw to-do-list voor de komende tijd. Als dat niet het geval is, zou ik maar eens in je kast duiken opzoek naar oude schoenen. Wij hebben namelijk te gekke ideeën wat je hiermee kan doen.

Heb jij groene vingers en zin in de lente? Maak van je oude schoenen een bloempot waar je blauwe druifjes, narcissen of vetplantjes in kan doen. Geef het buiten een mooi plekje en jouw schoenen zijn begonnen aan een tweede leven. Hoe leuk!? Ook kan je ze gebruiken als vaas voor jouw lievelingsbloemen. Hallo voorjaar!

Houden jullie van de natuur en vind je vogeltjes leuk? Je kan je oude schoenen of laarzen ook omtoveren tot een vogelhuisje. Moeder natuur is je dankbaar.

Maar je kan je schoen ook omtoveren tot een dier, wat dacht je van een neushoorn of vlinder?

Er zijn nog veel meer mogelijkheden wat je met je oude schoenen kan doen. Wij zijn erg benieuwd naar jullie creaties, veel knutselplezier! En vergeet niet om nieuwe schoenen te kopen 😉.

KEQ kleurplaat

Tussenbanner blog kleurplaat Keq

KEQ de kikker: "Hoi allemaal! Wat leuk dat ik jullie weer zie. Als ik wakker word ga ik ontbijten, met mijn papa en mama knuffelen en op avontuur! Gaan jullie met mij mee?"

Lijkt je dit te leuk en wil je met KEQ de kikker op avontuur? Download dan hier de KEQ kleurplaat en maak je eigen avontuur werkelijkheid:

KEQ heeft ons laten weten heel erg benieuwd te zijn naar jullie kleurplaten. Plaats jouw super gave kleurplaat op social media, tag Schuurman Schoenen en wij laten alles aan KEQ en zijn vriendjes zien. Wat zal hij trots op jullie zijn!

Ben je benieuwd geworden naar de andere avonturen van KEQ en zijn vriendjes? In het boekje KEQ heeft een jubelteen ontdek je één van zijn verhalen. Bestel dit gemakkelijk online of kom langs in een van onze winkels.