• Gratis bezorgd vanaf €30,- in Nederland
  • Gratis retour binnen Nederland
  • Veilig online betalen
  • 30 dagen niet goed, geld terug
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis *
  • Bestel nu, betaal achteraf met AfterPay

Een betere wereld...


Bij Schuurman Schoenen vind je de cultuur en de sfeer van een familiebedrijf. Binnen ons bedrijf zorgen we voor elkaar. Maar we willen ook een beetje zorgen voor de wereld om ons heen. Bijdragen aan een eerlijke samenleving en een beter milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dus heel vanzelfsprekend. Het zit in onze natuur. 


Wij laten meer mensen meedoen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil (en kan) een betaalde baan kan krijgen. Daarom werken we samen met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (weer) aan werk te helpen. Zo werken er in ons magazijn ruim 20 SDOA-medewerkers; mensen die door een verstandelijke of lichamelijke beperking niet zomaar aan een baan kunnen komen. Maar ook mensen op leeftijd die lastig werk kunnen vinden, geven wij een kans. Wat ons betreft zijn dit de beste collega’s die je maar kunt hebben. We zijn al jaren blij met hun inzet en vinden het prachtig dat we hen een kans kunnen bieden in het bedrijfsleven.


Wij houden de warmte lekker binnen

Misschien wel typerend voor een familiebedrijf als het onze: wij vinden dat we onze wereld netjes moeten beheren voor de volgende generaties. Daarbij hoort ook zuinig zijn met energie, en daar doen we dus van alles aan. Om een voorbeeld te noemen: bij al onze 40 winkels gaan de deuren dicht zodra het buiten koud wordt. Zo voorkomen we dat de verwarming onnodig aan staat en we de stoeptegels verwarmen in plaats van de winkel, onze klanten en onze medewerkers. Trouwens, bij koud weer houden we ook de deuren voor het laden en lossen van vracht zoveel mogelijk dicht. Ze gaan alleen open wanneer er daadwerkelijk wordt geladen of gelost. Al met al besparen we met deze maatregelen veel energie, en dat is natuurlijk goed nieuws voor het milieu.Het bovenstaande bordje zit standaard op onze winkeldeuren. Zo kunnen onze klanten zien dat we wel degelijk geopend zijn, ook al zijn de deuren dicht.

Wij zijn zuinig met stroom

Naast het vasthouden van warmte in de winter zijn er nog meer manieren om energie te besparen. In ons magazijn staat bijvoorbeeld een grote compressor die veel stroom verbruikt. Hij zorgt ervoor dat de schoenendozen worden ‘uitgespuugd’ bij de juiste vrachtkar. Maar dat hoeft hij ’s nachts niet te doen. Daarom hebben we een automatische avondklok ingesteld op 21:00 uur. Zo’n avondklok hebben we ook voor de heaters in ons Servicekantoor. Na 21:00 uur is het daar niet warmer dan 7 graden.

Wij scheiden en recyclen ons afval

Werken aan een beter milieu betekent ook verantwoord omgaan met afval. Bij het inwerken van nieuwe collega’s leggen we altijd uit waarom we dat zo belangrijk vinden. Dat werpt zijn vruchten af, want voor onze magazijnmedewerkers is het scheiden van afval al jaren een tweede natuur. Ons afval bestaat voor het grootste deel uit karton van schoenendozen. Dat gaat allemaal in een grote pers, zodat het eenvoudig kan worden opgehaald en gerecycled. Het plastic wordt netjes in grote zakken gebundeld en opgehaald, zodat ook hiervan weer nieuw materiaal kan worden gemaakt.

Je ziet het: bij Schuurman doen we er van alles aan om als bedrijf onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. En we zijn constant op zoek naar wat we nog meer kunnen doen. Want het is waar wat ze zeggen: een betere wereld begint bij jezelf!

Aanmelden nieuwsbrief
Door de 'Verzenden'-knop op deze pagina te gebruiken, ga je akkoord met de in ons privacy statement vermelde voorwaarden.

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hierin maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid.