KINDERVOETEN OPMETEN DOE JE ZO

topbanner kinderschoenen opmeten

Voeten vormen letterlijk de basis voor de toekomst. Goed zittende schoenen zijn enorm belangrijk voor de voeten van jouw zoon of dochter. De eerste stapjes, rennen, springen: voeten hebben heel wat te verduren. Goede schoenen die passen zijn een must. Ik hoor je al denken: ‘Hoe weet ik wat goede schoenen zijn en of ze goed passen?’ Maak je geen zorgen, wij helpen je hierbij. Niets gaat boven het beschermen van je kind!

"WELKE SCHOENEN MOET IK KIEZEN?"

Als jouw kleine er aan toe is, gaan ze staan en beginnen ze met lopen. Goede schoenen voor buiten zijn dan ook heel belangrijk. In de eerste maanden zijn de voetjes volledig in ontwikkeling. Genoeg ruimte is dan van belang. Bescherm de babyvoetjes met een licht, flexibel en soepel model. Kies bij voorkeur een gesloten schoen met veters en een flexibele rubberen zool die goed aansluit. Wanneer de schoentjes te stevig zijn, gaan ze vallen. En dat willen we natuurlijk voorkomen! 

Wat gaat de tijd toch snel, voor je het weet breng je jouw kleine boef al naar de basisschool. Lekker buitenspelen gaat het beste op schoenen met een stevige hiel. Bij de tenen moet de schoen soepel zijn! 

Het schoenenfeestje kan beginnen! Het is tijd geworden om de mooiste schoenen uit te kiezen 😍

"WELKE MAAT HEEFT MIJN KLEINE BOEF?"

De keuze is gemaakt tussen alle leuke schoenen, nu de maat nog! 

Bewegelijke voeten en benen die alle kanten opgaan behalve daar waar jij ze wil hebben. Ze willen niet vastgehouden worden en wurmen zich vrij of draaien zich om. Een hele uitdaging! Heb jij het zweet bij de gedachte al op je voorhoofd staan? Kom dan langs in één van onze winkels en wij helpen je hier graag bij! 

Voor het nauwkeurig opmeten van de maat, rekening houdend met de ontwikkeling van jouw zoon of dochter, gebruiken wij de Schuurman Schoenen meetmethode📏

De voeten van jouw kleine worden op de volgende manier opgemeten: 

  • Het is belangrijk dat jouw zoon of dochter gaat staan met beiden voeten naast elkaar. Wanneer een kindje staat is de voet namelijk een stukje groter. Vervolgens worden beide voeten opgemeten door middel van het gele meetplankje.
  • Omdat je altijd rekening moet houden met de groeiruimte tellen onze medewerkers één maat bovenop de gemeten maat. 
  • Wanneer jullie samen het leukste model hebben uitgekozen, gebruiken onze medewerkers de binnenmeter. Dit wordt in de schoen gelegd en vervolgens op het gele meetplankje. 
  • Als jouw zoon of dochter op het gele meetplankje gaat staan kan je zien dat de schoen de juiste maat heeft met de juiste groeiruimte! 

Hiermee is de missie bijna geslaagd; het is tijd voor de laatste controle! 

Onze medewerkers kijken niet alleen of de maat van de schoen juist is, maar ook of het goed aansluit. Daarnaast mag de enkel niet stoten op de schacht van de schoen. Klopt dit? Dan hebben we de goede pasvorm gevonden! 

Op deze manier zorgen we er samen voor dat je kleine zonder zorgen kan rennen, vliegen en ravotten. 

TIP: Zorg dat je bij het passen geen antislip sokken aan hebt. Hierdoor is afwikkelen niet meer mogelijk met als gevolg dat je boef niet meer gaat lopen. 

Kindervoeten groeien als kool! Dit klinkt jou vast bekend in de oren. Heb je net nieuwe schoenen gekocht, zijn ze na een maand alweer te klein. Om een goede ontwikkeling van de voetjes te hebben is het belangrijk dat je regelmatig controleert of de schoenen nog passen. 65% van de kinderen lopen namelijk op te kleine schoenen, zonder dat ze het merken. Kom dus regelmatig langs bij onze enthousiaste medewerkers! Zien we je snel? 🖐