Do It Yourself tips

Met onze Do It Yourself tips verveel jij je niet meer!

topbanner blog do it yourself

In onze vorige blog gaven we je een aantal knutsel ideeën voor je zoon of dochter, neefje of nichtje. Maar hoe leuk is het om zelf ook creatief aan de slag te gaan? In deze bizarre tijd is het fijn om je gedachten even te verzetten en om te starten met leuke Do It Yourself projecten. We hebben een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

Knippen en plakken: maak een moodboard

Pak de tijdschriften er maar bij! Tijd om te knutselen. Door een moodboard te maken kun jij je helemaal laten gaan. Maak een collage met alles wat jij leuk vindt. Denk hierbij aan: je favoriete kleuren, je hobby’s, favoriete kleding en natuurlijk je favoriete schoenen ;) Een moodboard zorgt ervoor dat jij op een andere manier je gedachtes kunt ordenen. Baseer je moodboard op een bepaalde sfeer of stijl, of kies er juist voor om een inspiratiebord te maken voor de lente. Blader in tijdschriften, kranten of reclamefolders en knip leuke quotes, afbeeldingen en schoenen uit. Je kunt natuurlijk ook met Pinterest aan de gang gaan. Pin daar leuke afbeeldingen, print en knip ze uit en plak ze vervolgens op een vel papier of een stuk karton. Je kunt er ook voor kiezen om je moodboard in te lijsten. Zo vrolijk je meteen je interieur op!

Zit je nog te twijfelen welke sneakers, sandalen of slippers je wilt gaan inslaan als de temperatuur weer wat hoger wordt in Nederland? Neem een kijkje bij onze nieuwe collectie, selecteer je favorieten en voeg ze toe aan je moodboard. Het moodboard zorgt ervoor dat jij een houvast hebt voor je favoriete schoenen!

Je eigen, unieke schoen ontwerpen

Heb je altijd al eens je eigen, unieke schoen willen ontwerpen? Goed nieuws! Wij hebben een sjabloon voor je gemaakt die je zelf thuis kunt uitprinten. De schoen kun je helemaal naar eigen creativiteit inkleuren en/of beplakken. Heb jij ergens nog oude schoenen, veters of stukjes stof liggen? Gebruik deze verschillende materialen om je eigen, unieke schoen te creëren. Voeg kleine stukjes van je oude schoenen, veters of andere stukjes stof toe, zodat er kleine kleurstaaltjes ontstaan voor jouw unieke schoen. Ook hier geldt, kijk voor inspiratie naar onze nieuwe collectie, mix en match met toffe kleuren en printjes!

Zin om meteen aan de slag te gaan? Download hieronder op de link en laat je creativiteit de vrije loop:

Opruimen, schoonmaken en opbergen. Maak een schoenenrek!

Nu je thuis zit, heb je meer tijd om je huis onder handen te nemen. Pak al je schoenen erbij en zoek ze uit. Plaats je schoenen in drie categorieën. 1. Oude schoenen die eigenlijk echt niet meer kunnen… 2. Schoenen die schoongemaakt moeten worden en 3. Schoenen die nog in perfecte staat zijn.

Nu je al je schoenen hebt uitgezocht en gesorteerd wordt het tijd om afscheid te nemen van je oude schoenen. Hergebruik een deel van je schoenen voor in je moodboard of voeg ze toe aan je eigen, unieke schoen sjabloon. Je kunt er ook voor kiezen om je oude schoenen te gebruiken als bloempot voor buiten. Hoe gaaf is dat?

We gaan door naar categorie 2. Het wordt tijd om je schoenen eens even flink schoon te maken, in deze blog geven we je tips om je schoenen netjes te onderhouden. Met onze onderhoudsproducten zorg je ervoor dat je schoenen weer helemaal spik en span zijn en zodra we met zijn allen weer naar buiten mogen, loop jij er als nieuw bij! Nu je al je schoenen hebt uitgezocht wordt het tijd om ze netjes op te bergen. Een extra tip: sorteer je schoenen op kleur. Ga van licht naar donker, of van donker naar licht. Zo krijg je eenheid en rust in je schoenencollectie.

Wij weten als geen ander dat schoenen vaak blijven rond slingeren, maar hoe fijn is het om ze netjes opgeborgen te hebben? Maak daarom zelf je schoenenrek! Je hebt vast nog wel ergens thuis wat materialen liggen waarmee je aan de slag kunt gaan. Zorg dat je een aantal planken hebt, wat schroeven, een zaag en een boor en je kunt meteen beginnen! Vind je een schoenenrek met een houtkleur wat saai ogen? Voorzie je schoenenrek dan van een likje verf dat past bij je interieur.

Heb je geen houten planken in huis? Wees niet getreurd. Wat dacht je van leuke, houten kistjes? Deze heb je vast nog thuis liggen en gebruikt om leuke plantjes in en op te plaatsen. Tijd om dit te veranderen, gebruik deze kistjes nu als schoenenrek!

Last, but not least

Nu je met deze tips een leuk moodboard hebt gemaakt, je unieke schoen hebt samengesteld en je schoenen hebt geordend en schoongemaakt, is het tijd om dit vast te leggen. Hoe leuk is het om samen met je gezin je voorjaarskleding aan te trekken in combinatie met je mooiste schoenen? Maak met het gezin leuke foto’s in je tuin, in je woonkamer of op je balkon. Zo zijn er eindelijk weer eens een leuke gezinsfoto’s en kun je nu aan de slag met het afmaken van fotoboeken die nog steeds op je liggen te wachten ;)

Veel succes met alle tips! Wij zijn benieuwd naar jullie creaties. Deel je ze met ons op social media? Tag ons gerust @SchuurmanSchoenen. Wij zijn benieuwd!