Over ons

Over ons | Schuurman Schoenen

Een begrip in Noord- en Oost-Nederland

Even voorstellen! Wij zijn Schuurman Schoenen: een echt familiebedrijf met een rijke historie. Om jou kennis te laten maken met ons en ons familiebedrijf, vertellen we je graag wat meer!

Schuurman Schoenen is een begrip in het oosten en noorden van Nederland, maar ook in het westen en zuiden van Nederland groeit de naamsbekendheid van Schuurman Schoenen enorm. Het is dan ook bijna niet meer voor te stellen dat de onderneming ooit heel kleinschalig begon in een winkeltje aan de Julianastraat in Borculo.

Het was in de jaren '50 van de vorige eeuw dat Jan en Lien Schuurman, de ouders van John Schuurman / grootouders van Arjan Schuurman, de basis legden voor het huidige succes. Een terugblik naar meer dan 60 jaar Schuurman Schoenen.

De eerste schoenenwinkel annex reparatieservice aan de Julianastraat in een net gebouwde wijk in Borculo. Jan en Lien Schuurman waren zowel actief in de winkel als op markten in de Achterhoek en Twente. 's Avonds was het dan tijd om reparaties uit te voeren.

Omdat de zaken vanaf de eerste dag voorspoedig gingen, bouwden Jan en Lien in 1955 een woonhuis bij de winkel. Door een snelgroeiend aantal klanten in de regio volgde er in 1963 een verbouwing van de winkel waarmee de zaak geleidelijk werd uitgebreid.

De naam Schuurman Schoenen & Sport stond in die tijd inmiddels garant voor kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen en het ondernemingspaar stond in wijd en zijd bekend om hun kennis van zaken en een prima service.

In 1969 kwam zoon John in de zaak en al snel werd schoenen verkopen zijn lust en zijn leven. De winkel draaide inmiddels zo goed dat in 1972 een nieuw pand werd bestreden in het centrum van Borculo. Destijds was de winkel 200m2 groot. De winkel bestaat nog steeds, als is het pand inmiddels ruim vijf keer zo groot.

In 1979 namen John en zijn vrouw Tineke de zaak over. Het was zo druk geworden dat het pand in Borculo uit haar voegen barstte en deze bood niet voldoende ruimte tot verdere groei. In 1994 werd de knoop doorgehakt en opende Schuurman filialen in Winterswijk en Denekamp. Dit bleek een groot succes en in de loop der jaren kwamen er steeds meer winkels bij.

Inmiddels heeft Arjan Schuurman de verantwoordelijkheid overgenomen en is het alweer de derde generatie binnen dit familiebedrijf die de passie voor schoenen voortzet.

In totaal telt Schuurman op dit moment 45 Schuurman Schoenen winkels en een webshop met in totaal meer dan 750 medewerkers. Onze collectie bevat ieder seizoen de mooiste modellen voor dames, heren en kids, verdeeld over meer dan 80 merken.

45 winkels | Schuurman Schoenen

Wist jij dat we al zeven keer bekroond zijn tot de Beste Winkelketen van Nederland en voor de vierde keer tot Beste Webshop van Nederland in de categorie schoenen? Hier zijn we natuurlijk super trots op!

Service staat bij ons hoog in het vaandel. Onze klanten waarderen ons daarmee ook met een 9,6 op Trustpilot. We creëren een omgeving waar onze klanten ongedwongen kunnen shoppen. Wij staan altijd voor je klaar, ook na jouw aankoop.