Samen geven wij schoenen een tweede kans

Schuurman Schoenen | 95percent.nl

Bij Schuurman Schoenen dragen wij graag bij aan een duurzame toekomst. Misschien wel typerend voor een familiebedrijf als het onze: wij vinden dat we onze wereld netjes moeten beheren voor de volgende generaties. Schoenen die bij ons retour komen met een klacht, beschadigde artikelen of zoals wij dat noemen ‘onparen’, die niet meer verkoopbaar zijn via onze eigen webshop of fysieke winkels, krijgen een tweede leven dankzij onze mooie samenwerking met 95percent.nl

Daan, Founder 95percent: “Schuurman Schoenen is de eerste partner waarmee wij zijn gaan samenwerken. Deze samenwerking ontstond meer dan 8 jaar geleden vanuit mijn eerste onderneming Onpaarschoenen.nl, waar ik schoenen met ongelijke maten een nieuw thuis wist te geven. In die tijd mochten we gebruikmaken van het oude magazijn van Schuurman Schoenen voor onze startende onderneming. Naast de schoenen met ongelijke maten wisten we vanuit onze samenwerking sinds 2020 ook de klachtparen een tweede kans te geven via 95percent.nl. Schuurman schoenen denkt vanaf dag 1 al mee met mij mee en heeft altijd al bijgedragen om verspilling tegen te gaan.”

In 2022 zijn 2.850 paar aangeleverde schoenen van Schuurman Schoenen hersteld en verkocht op de website van 95percent. Daarmee is 9.690 kg CO₂ uitstoot bespaard. Daarnaast zijn 4.417 paar aangeleverde schoenen van Schuurman Schoenen door de samenwerkingspartner FastFeetGrinded gerecycled tot 100% duurzame grondstoffen. Daarmee is nog eens 15.017 kg CO₂ uitstoot bespaard. 

Arjan, CEO Schuurman Schoenen: ‘’Wij streven ernaar dat voor elke ingekochte schoen een passende voet wordt gevonden om zo verspilling tegen te gaan’’.  

Daan vertelt enthousiast: ‘’Wij zijn trots dat we een samenwerking hebben met Schuurman Schoenen en dat we op deze wijze een verlengstuk zijn voor hun circulaire proces voor schoenen’’.

Over 95 Percent

95percent verlengt de levensduur van schoenen door ze te herstellen en een nieuw thuis te geven. Daarom werken zij met geautoriseerde merken en professionele schoenmakers. Voor wederzijds succes, en een duurzame toekomst.

Jouw favoriete retailer wil jou altijd de beste en mooiste schoenen aanbieden. Een schoen met een veterringetje los die 1 dag is gedragen kan niet weer in een winkel verkocht worden. Hoe graag ze ook willen, want de schoenen zijn vaak als nieuw. Wij hebben de mogelijkheid om deze retour schoenen te kopen voor een goedkopere prijs dan de originele prijs. Vervolgens hebben wij het netwerk en platform om ze aan te bieden. Dit maakt dat 95percent altijd een interessante duurzame deal voor jou heeft.

Over Schuurman

Schuurman Schoenen staat in Nederland bekend als een marktleidende schoenenverkoper met 45 winkels en een E-Commerce website. We bieden een breed assortiment schoenen - meer dan 80 merken - voor dames, heren en kinderen. Schuurman is in de jaren ’50 begonnen met een kleine winkel in Borculo en is door de jaren heen gegroeid dankzij de inzet van drie generaties van de familie Schuurman. Naast diverse merken verkopen we ook onze eigen labels.