Laatste week van de waardecheque!  en zie jouw persoonlijke korting

topbanner Recycle je schoenendoos!

Recycle je schoenendoos!

Heb je buiten je frisse neus gehaald, maar wordt het nu wel erg koud? Warm binnen op en vraag of papa of mama zin heeft om samen te knutselen! We hebben een paar knutsel ideeën bedacht die je kunt maken met oude schoenendozen. Zo ben je niet alleen creatief bezig, maar heb je ook duurzaam speelgoed gemaakt!

Papa en mama: let op dat je je kinderen niet alleen laat tijdens het knutselen in verband met het gebruik van scharen.

OPBERGDOOS

Recycle je schoenendoos - deel 1

Wat heb je nodig?

-         Een schoenendoos

-         Stevig papier

-         Lijm

-         Stiften

Aan de slag!

Bepaal waar je de wanden wil plaatsen en knip het papier op formaat. Houd wat extra ruimte over zodat je een strook om kunt vouwen om tegen de doos te plakken. Als je weet welke wand waar komt te staan kun je beginnen met vastlijmen. Een beetje lijm is voldoende om de wanden te bevestigen.

Recycle je schoenendoos - deel 2

Als laatste, en misschien wel het leukste, is het tijd om de doos te versieren! Gebruik hiervoor alles wat je maar wil. Het is de bedoeling dat iedereen kan zien dat dit jóúw opbergdoos is. Als je de doos versierd hebt, kun je beginnen met inpakken. Doe er bijvoorbeeld knutselspullen in! Zo heb je gelijk alles opgeruimd, dan zijn papa en mama ook weer blij!

Recycle je schoenendoos - deel 3

KNIKKERDOOLHOF

Recycle je schoenendoos - deel 4

Wat heb je nodig?

-         Een schoenendoos

-         IJsstokjes

-         Knikker

-         Sterke lijm

Aan de slag!

Allereerst kijk je waar je het begin- en eindpunt van je doolhof wil hebben. Op dit punt zet je een kruisje. Als je dat gedaan hebt kun je beginnen met je doolhof. Maak het zo moeilijk of makkelijk als je zelf wil. Tip: als je de ijsstokjes eerst plat neerlegt, kun je bedenken hoe je ze wil hebben en kun je nog schuiven, dat kan namelijk niet meer als ze vastgelijmd zitten. Zorg ervoor dat je de doorgangen zo breed houdt zodat je knikker er nog tussendoor kan.

Recycle je schoenendoos - deel 5

Als je je doolhof hebt afgemaakt kun je hem testen! Leg je knikker op één van de kruisjes en probeer hem naar het andere kruisje te krijgen. Klaar voor de start, AF!

Tip voor papa/mama/opa/oma: de ijsstokjes kun je los kopen op de knutselafdeling van diverse winkels. Je hoeft je dus niet aan koude ijsjes te wagen met dit weer.

Recycle je schoenendoos - deel 6

MINIDORP

Recycle je schoenendoos - deel 7

Wat heb je nodig?

-         Drie of meer schoenendozen

-         Stiften

-         Wit papier

Aan de slag!

Om te beginnen plak je wit papier op je schoenendozen, dit is namelijk de basis van je huis, winkel of museum. Daarna kun je gaan tekenen! Maak bijvoorbeeld je eigen huis of dat van je beste vriendje of vriendinnetje, een supermarkt of een brandweerkazerne. Een absolute must is natuurlijk een Schuurman Schoenen winkel! Want wat is een binnenstad zonder Schuurman Schoenen?

Recycle je schoenendoos - deel 8

Als je de lijnen van je panden hebt gemaakt, kun je ze gaan inkleuren. Ook hier kun je het zo gek/leuk/mooi maken als je zelf wenst.

Recycle je schoenendoos - deel 9

Veel knutselplezier! En vergeet niet je foto’s met ons te delen. Dit kan op Facebook door ons te taggen of je foto’s in een privéberichtje te sturen! Deel je je knutselpracht liever op Instagram? Gebruik dan @schuurmanschoenen of #schuurmanschoenen!