Knutselen voor Pasen

Wij hebben allemaal leuke knutsel ideeën voor je verzameld, die in het teken staan van Pasen.

Topbanner knutselen voor pasen blog

Volgende week zondag is het alweer zo ver, eerste paasdag. En hoewel de laatste weken de tijd voor je gevoel misschien wat minder snel gaat en dit jaar Pasen anders is dan andere jaren, hebben we toch een aantal gezellige knutsel ideeën voor je op een rijtje gezet. Laten we er met ons allen, ondanks de omstandigheden, toch gezellige dagen van maken!

Schoenendoos wordt Paasmandje

Ga op zoek naar een lege schoenendoos en tover hem om tot Paasmandje. Haal de deksel van de schoenendoos af en knutsel van oude schoenveters of stevig karton een hengsel. Bevestig het hengsel aan de schoenendoos en beplak of beschilder de schoenendoos samen met je zoon of dochter. Heb je nog ergens wat decoratiegras liggen? Gebruik dit als bodem waar de eieren op kunnen liggen. Geen decoratiegras in huis? Wat dacht je van oud papier door de versnipperraar halen of leen wat stro van je huisdier ;) Als de eieren maar een zacht bedje hebben om op te liggen. Je zoon of dochter is klaar om met het Paasmandje op stap te gaan en eieren te zoeken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het mandje op tafel te zetten en er heerlijke, chocolade eieren in te bewaren. Wij durven niet te garanderen of die dan tweede paasdag ook nog aanwezig zijn ;)

Paashaas wc-rol

Geef maar eerlijk toe, heb jij wc-rollen gehamsterd? ;) Nu we met ons allen aan huis gekluisterd zitten zal je inmiddels vast een voorraadje lege wc rollen hebben gespaard. Komt dat goed uit! Ga met je kleintje aan de slag en knutsel samen leuke paascreaties. Pak het gekleurde papier, de stiften en de verf er maar bij! Maak diverse malletjes van een paashaas, een ei of een kuikentje en laat je zoon of dochter hem zelf helemaal versieren. Zet vervolgens de creaties tijdens het paasontbijt of de paasbrunch als decoratie op tafel of gebruik ze als servethouder!

Je eigen Palmpasenstok maken

Haal de doos met paasversieringen maar van zolder. Tijd om een Palmpasenstok te maken met je kind(eren). Maak van twee stokken een kruis en versier samen de stok met gezellige slingers, stickers en (chocolade) eieren. Om het helemaal af te maken plaats je een broodje in de vorm van een haasje op de bovenkant van de stok. Extra tip: loop op Palmzondag samen met je gezin als een mini-optocht door je tuin of woonkamer en zing met zijn allen het Palm Palm Pasen, ei koerei liedje J

Paastakken versieren

Mocht je aankomende week nog een keer boodschappen gaan doen, neem een kijkje bij de bloemenafdeling in de supermarkt. Misschien spot je daar nog wat paastakken. Hoe leuk om deze op een mooie, grote vaas te zetten en samen met je kinderen te versieren? Fleur de takken op met zelfgemaakte decoratie of versier ze met bijvoorbeeld leuke pompom bolletjes.

Je eigen Paastafelkleed maken

Hoe leuk is het om met je gezin je eigen paastafelkleed te maken? Pak er een rol met neutraal inpakpapier bij, of misschien heb je zelf nog ergens een rol tafelpapier liggen. Ga aan de slag met sjablonen of maak zelf malletjes die je kinderen kunnen overtrekken. Combineer met materialen zoals verf, wasco of potloden en stiften. Creëer een gezellig tafelkleed dat in het teken staat van Pasen.

Paasbingo

Genoeg gegeten tijdens het paasontbijt of de paasbrunch? Tijd om het eten even te laten zakken en samen een spel te spelen. Wat dacht je van een Paasbingo? Deze bingo kun je gemakkelijk zelf creëren via deze site. Print een aantal bingokaarten uit. Knip vervolgens uit één kaart de figuren uit en stop deze in een Paasmandje. Laat je zoon of dochter elke keer één figuur uit het mandje pakken. Deze mag je dan afstrepen van je Paasbingokaart!

Met deze tips zorg je ervoor dat Pasen ook dit jaar gezellig wordt, ondanks dat je het niet met familie kunt vieren. De tips zorgen ervoor dat je gezellige dagen hebt samen met je gezin! Wij wensen je alvast veel succes met alle creaties. Deel je ze met ons op social media? Tag ons gerust @SchuurmanSchoenen. Wij zijn benieuwd!