Je schoenen beschermen!

Blog Topbanner BAMA onderhoudJe kent het wel; je dag verloopt al niet zo soepel, stap je óók nog in een regenplas… Je schoenen vies, je voeten koud en kletsnat. In de winter kan het weleens een uitdaging zijn om je schoenen mooi te houden en je voeten droog. Gelukkig verkopen wij bij Schuurman Schoenen de verzorgingsproducten van Bama. Wij geven je een spoedcursus schoenen beschermen!

Stap 1: Reinigen

Voordat je jouw schoenen gaat beschermen tegen vuil, is het belangrijk dat ze schoon zijn. Als je ze inspuit als ze vies zijn trekt het vuil in de schoen en dat willen we niet! Kijk daarom goed in onderstaand lijstje. Daar zie je precies welk product je nodig hebt voor jouw schoenen.

Suède & nubuck: Suèdeborstel & Snelreiniger

Gladleer: Zachte borstel

Lak: Lak lotion

Gevet leer: Zachte borstel

Synthetisch: Zachte borstel

Canvas & textiel: Zachte borstel

Metallic: Zachte borstel

Stap 2: Verzorgen

We gebruiken allemaal verzorgingsproducten om onze huid en ons haar mooi te houden, dus waarom doen we dat dan niet bij onze schoenen? De Bama Easy Care is een mouse die je schoenen verzorgt, voedt en beschermt. Easy Care is geschikt voor onderstaande materialen en wrijf je in met een zachte doek.

·        Gladleer

·        Lak

·        Synthetisch

·        Canvas & Textiel

Voor schoenen van suède en nubuck kun je kiezen uit twee producten. De kleurhersteller uit een flacon is een klein flesje met een sponsdispenser, het product wrijf je in de schoen. Bij de kleurhersteller uit een spuitbus spray je de kleurhersteller vernevelend over de schoen. Je kunt dus de methode kiezen waarbij jij het meest gebruiksgemak ervaart.

Suède & nubuck: Kleurhersteller spray & kleurhersteller flacon

Gladleer: Easy Care

Lak: Easy Care

Gevet leer: Herstellende olie

Synthetisch: Easy Care

Canvas & textiel: Easy Care

Metallic: Metallic Spray

Stap 3: Beschermen

Ook al worden je schoenen nooit 100% waterdicht, met een beschermende spray krijgen ze wel feen waterafstotende laag. Natte voeten zijn verleden tijd! Zit er nu Gore-Tex op jouw schoenen? Mazzelaar! Schoenen met Gore-Tex zijn van nature waterafstotend, dit kun je extra versterken door er alsnog een spray overheen te spuiten. Kom maar op met dat winterweer!

Voor optimaal resultaat is het verstandig om deze drie stappen wekelijks te herhalen. Zijn je schoenen nog nieuw en draag je ze dagelijks? Dan mag je zelfs om de drie dagen je schoenen voorzien van een spa-dag. Zo bouw je een goede beschermende laag op en blijven je schoenen langer mooi! Je gebruikt hiervoor de volgende producten:

Suède & nubuck: Power Protector

Gladleer: Gladleercrème & Combi verzorgingsspray

Lak: Combi verzorgingsspray

Gevet leer: Herstellende olie & Power Protector

Synthetisch: Combi verzorgingsspray

Canvas & textiel: Combi verzorgingsspray & Power Protector

Metallic: Metallic Spray & Power Protector

Let op: Spray je schoenen altijd buiten vanaf een afstand van 20 centimeter vernevelend in. Op deze manier voorkom je eventuele verkleuringen en vlekken.

Meest gebruikte producten:

Sneakers

Speciaal voor sneakers heeft Bama een sneakerlijn uitgebracht en ook deze zijn verkrijgbaar bij Schuurman Schoenen. Zo heb je de Sneaker Clean Wipes en Sneaker Clean flacon om je sneakers schoon te maken. De Sneaker Clean Wipes zijn bij uitstek handig om altijd bij je te hebben in je tas of jaszak. Als je sneakers schoon zijn kun je ze verzorgen met de Sneaker Care zo krijgen je sneakers de verzorging die ze verdienen. Als laatst kun je je sneakers behandelen met de Sneaker Protect. De Sneaker Protect zorgt ervoor dat jouw sneakers vuil- en waterafstotend worden.

Weet je niet zeker van welk materiaal jouw schoenen zijn gemaakt? Gelukkig staat dat vermeld op onze website onder het kopje ‘Informatie’. Zie je door alle Bama’s het bos niet meer? Op onze website zie je alle producten nog eens op een rijtje of vraag ernaar in één van onze winkels. Onze ervaren medewerkers helpen je graag!