Duurzame schoenen

In onze collectie hebben we diverse schoenen die duurzaam zijn geproduceerd.

Topbanner blog duurzame schoenen

Als bedrijf zijn we bewust bezig met de wereld om ons heen en willen we bijdragen aan een eerlijke samenleving en een beter milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dan ook vanzelfsprekend. Naast dat dit terugkomt in onze bedrijfsvoering, hebben we ook een aantal duurzame schoenen in onze collectie gebracht. Voor schoenen is duurzaamheid natuurlijk een belangrijk begrip. Niet alleen dat ze lang meegaan, maar ook de materiaalkeuzes en de productie van de schoenen zijn van groot belang!

Veganistische schoenen

Consumenten worden zich steeds bewuster van hun voetstap op deze aarde. Hoe fijn is het om jouw voetstap te zetten die volledig uit neutrale materialen bestaat? We hebben het over materialen die afkomstig zijn van de aarde en stoffen waar geen dierlijke materialen in voorkomen. In deze blog lichten we modellen van Marco Tozzi en Nike voor je uit.

Duurzaam in 2020 met Marco Tozzi

Dames

Duurzaamheid zagen we in 2019 al veel terugkomen bij kleding, maar in 2020 sluiten ook steeds meer schoenmerken zich hier bij aan. Het merk Marco Tozzi is er hier één van. Dit eigentijdse merk heeft diverse trendy damesschoenen, op basis van de laatste trends, in de collectie gebracht. Op dit moment hebben zij twee super toffe vegan modellen geproduceerd. Deze sneakers zorgen er niet alleen voor dat je er trendy bij loopt, maar je denkt ook nog eens aan het milieu.

De lichtgrijze sneakers hebben een trendy design en een strak model dat is voorzien van veters. Het lipje op de bovenkant van de schoen geeft het model een sportieve twist. Het bovenwerk van de lichtgrijze sneakers van Marco Tozzi zijn gemaakt op basis van PU waterbasis. Hierdoor is er veel minder water nodig en de CO²-voetafdruk kan tot 40% worden verminderd. Met deze comfortabele schoenen aan je voeten kun je uren wandelen. De schoenen zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor onze planeet! Naast lichtgrijs zijn de schoenen ook verkrijgbaar in de kleuren zwart en lichtroze. Deze neutrale kleuren zijn makkelijk te combineren. Daar zit vast een kleur voor je bij J

Tussenbanner blog duurzame schoenen

Houd je meer van witte sneakers voor aankomende zomer? Deze schoenen heeft Marco Tozzi ook zeker in de collectie en het zijn ook nog eens duurzame schoenen. Deze prachtige witte sneaker heeft grijze en zilveren accenten. De damesschoen is voorzien van diverse details zoals gaatjes op de neus en de zijkant van de schoen, een kleine rits en veters. Vanaf de zijkant van de schoen, tot aan de hak loopt er een speelse band over de schoen met de tekst: love our planet. Ook met deze sneakers aan je voeten zorg je ervoor dat er maar liefst 85% minder energie nodig is, het CO²-verbruik tot 75% wordt verminderd en het gebruik van ruwe olie ook minder wordt. Het bovenwerk van de duurzame sneaker is gemaakt van gerecycled PET.

Tussenbanner blog duurzame schoenen 2

Naast diverse, duurzame damessneakers heeft Marco Tozzi er ook voor gezorgd dat hun schoendozen en het papier duurzaam zijn. Zo zijn ze geconverteerd naar gerecyclede en duurzame materialen met FSC-certificering.



Sportieve, duurzame twist met Nike

Dames & heren

Met de Nike Atsuma sneakers verklein je jouw ecologische voetstap. Deze sneaker is namelijk vervaardigd uit gerecyclede materialen. De sneaker heeft een jaren 90-look met comfortabele hardloopschoentechnologie. Deze schoenen dienen perfect als comfortabele schoenen om uren op te wandelen. De schoen heeft een witte lederlook overlays. De zwarte details komen terug op de hiel en aan de zijkant van de schoen. Het Nike logo is geïnspireerd op het recycle symbool.

De schoen heeft een hoog comfort waarbij de middenzool van foam zorgt voor en lichtgewicht en je genoeg demping hebt. Hierdoor geniet je van een fijn comfort en loop je heerlijk! De Atsuma sneaker is naast wit ook verkrijgbaar in andere kleuren, namelijk: zwart en een combinatie van rood/wit/blauw. De Nike Atsuma sneakers zijn voor zowel dames als heren verkrijgbaar. Je shopt de sneakers in één van onze winkels of online.