Laatste weekend van de waardecheque!  en zie jouw persoonlijke korting

BEN JIJ KLAAR VOOR DE NIJMEEGSE VIERDAAGSE?

nullDE NIJMEEGSE VIERDAAGSE

Op dinsdag 16 juli gaat de 103de Vierdaagse van start. Vier dagen lang wandelen tienduizenden wandelaars de wandelprestatietocht van het jaar. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Welke afstand je ook loopt, wij vinden het een hele prestatie. 30, 40 of 50 kilometer; je bent hoe dan ook een winnaar! Bepakt met een rugzak, hoofddeksel en voldoende water bewandel je de prachtige natuur die Nijmegen rijk is. Het belangrijkste van de Vierdaagse? De juiste wandelschoenen aan de voeten. 

null

DE JUISTE WANDELSCHOENEN: TIPS

Wanneer je bent ingeloot voor de Nijmeegse Vierdaagse, is het van groot belang dat je goede wandelschoenen aanschaft én deze goed inloopt. Wij snappen dat het lastig is om de juiste schoenen aan te schaffen, maar wij geven je een paar tips waar je aan kan denken tijdens de aanschaf van jouw nieuwe wandelschoenen

Ten eerste; kies altijd de schoen die jou het beste zit. Elke voet is anders en daardoor zitten schoenen nooit hetzelfde als hoe ze bij een ander zitten. De schoen moet je voet in ieder geval een goede ondersteuning geven. Bij de wandelschoenen in ons assortiment zit dat wel snor ;-). Kenmerkend voor de wandelschoenen bij Schuurman Schoenen is dat ze een hele goede comfort hebben, goede demping, maximale grip op elke ondergrond én ze zijn waterdicht. De schoenen van Ecco en GriSport zijn van alle gemakken voorzien. Of je nu voor een hoog of laag model gaat, deze merken bieden in alle opzichten de juiste ondersteuning. 

Wanneer je nieuwe wandelschoenen gaat passen, zorg dan dat je in de middag gaat. In de middag zijn je voeten namelijk iets dikker dan in de ochtend, dit komt door warmte en beweging. Wanneer je een flinke wandeling gaat maken, zoals tijdens de Vierdaagse, zwellen je voeten op den duur ook op en zakken ze een beetje door. Het is dus belangrijk om altijd genoeg ruimte in je wandelschoenen over te houden en deze nooit te klein te kopen. Want dan is het niet de vraag óf je blaren krijgt, maar wánneer je blaren krijgt. En dat is juist wat we willen voorkomen met de aanschaf van nieuwe wandelschoenen. 

Vind je het lastig om te bepalen of je een goede keuze hebt gemaakt? Laat je dan adviseren in één van onze winkels. Onze collega’s kunnen jou helpen bij de aanschaf van nieuwe wandelschoenen. Maar blijf kritisch en onthoud: kies de schoen die jou het beste zit! 

null

VIA GLADIOLA

Het symbool van de Nijmeegse Vierdaagse is de gladiool. Nijmegen, de oudste stad van Nederland, doopt één keer per jaar de St. Annastraat om tot Via Gladiola. Via deze straat worden alle wandelaars verwelkomt op de laatste dag van de Vierdaagse. Traditiegetrouw krijgen alle deelnemers gladiolen door het publiek aangeboden. Want net als de vroegere gladiatoren in de arena, zijn de wandelaars van Vierdaagse ook échte helden! Ben jij degene die aan de zijlijn de gladiolen uitreikt? Zorg er dan ook voor dat je comfortabele schoenen aantrekt. Want 47.000 wandelaars aanmoedigen en toejuichen is minstens zo zwaar en een goed paar wandelschoenen is dan zeker geen overbodige luxe 😉

Nijmeegse Vierdaagse: The walk of the world. 

Schuurman Schoenen wenst alle deelnemers heel veel succes en plezier!🍀