Waardecheque ontvangen? en zie jouw persoonlijke korting!

6x van sport naar lifestyle merk

Met een sportzomer voor de boeg, lichten wij een aantal merken uit die hier perfect bij aansluiten.

Topbanner sportzomer blog

Alle sportfanaten zijn helemaal in hun sas aankomende zomer. Van het EK-voetbal rollen we in de Olympische Spelen en de klassieke wedstrijden zoals Tour de France, Wimbledon en Formule 1 gaan ook nog gewoon door. Eén ding is zeker, we hoeven ons niet te vervelen!

Bij Schuurman Schoenen vloeit het sportbloed ook door de aderen. Laten wij nu niet de enige schoenliefhebbers zijn met een echt sporthart. Vele sportschoenen zijn omgetoverd naar daywear en verschillende sportlegendes zijn gevallen voor de schoenenindustrie. Wij lichten hieronder 6 verschillende merken uit die hun begin in de sportwereld hebben liggen. Lees snel verder!

Nummer 14

Laten we beginnen met de beste voetballer allertijden die op het veld te zien was met shirtnummer 14. We hebben het natuurlijk over Johan Cruyff! Cruyff was niet alleen een geweldenaar in de voetbalwereld, maar ook in de modewereld had hij een geweldige smaak. De stijlvolle schoenen uit de Cruyff collectie zijn gebaseerd op voetbal en op de normen en waarden van Johan: ambitie, zelfvertrouwen en stijl. Cruyff biedt met zijn collectie zowel dames als heren de mogelijkheid zich onoverwinnelijk te voelen.

Tussenbanner blog cruyff

Tenniswereld

In de tenniswereld was de liefde voor schoenen ook heel erg groot. Eén van de meest iconische sportmannen van de geschiedenis: Bjorn Borg, heeft vele prijzen gewonnen in zijn tennis carrière en heeft ook veel punten gescoord met zijn schoenen. De wens van Bjorn Borg is om producten te maken die het vertrouwen een boost geven en individuele prestaties verbeteren. De schoenencollectie voor zowel dames als heren is sportief, modern en stijlvol.

Tussenbanner blog Tennis Bjorn Borg

Ook tennislegende René Lacoste heeft zijn eigen schoenen ontworpen. Zijn bijnaam was “the crocodile” vandaar dat elk model te herkennen is aan het welbekende krokodillen logo. Lacoste is bekend geworden door de productie van polo’s. De oprichter was een echt multi-talent en maakte van comfort zijn prioriteit. Het begin van een sportieve levensstijl was geboren. Ook de Lacoste dames en heren schoenen zijn geïnspireerd op de sport. Het ontwerp is eigentijds, tijdloos en hip!

Van sportschoenen naar alledaagse schoenen

Pantofola d’Oro, Converse en Vans hebben geen sportlegende als grondlegger, maar zijn begonnen met de productie van sportschoenen. Al deze merken hebben zich ontwikkeld tot een echt lifestyle merk. En daar zijn wij ze maar wat dankbaar voor!

Pantofola d’Oro is begonnen in de voetbalwereld. Vele topsporters, zoals ook Cruyff, lieten hun kunsten zien op de voetbalschoenen van Pantofola d’Oro (ook wel gouden pantoffel genoemd). Wat meer dan een eeuw geleden begon om ’s werelds grootste atleten en kampioenen te dienen, is uitgegroeid tot een iconisch Italiaans schoenenmerk met Italiaans design in zijn puurste vorm. Het merk staat voor onberispelijkheid, vakmanschap, legendarische authenticiteit en hebben een onmiskenbaar Italiaanse stijl.

Tussenbanner blog Pantofola d'oro

Toen Converse in 1917 de eerste basketbalschoen lanceerde, hadden zij niet voorspeld dat dit een groot succes werd. Ze zijn zelfs in de jaren ’50 en ’60 uitgegroeid tot hét sportschoenenmerk in de Verenigde Staten. Nadat ze een comeback hebben gemaakt zijn ze niet meer weg te denken van de wereldwijde schoenenmarkt.

Tussenbanner blog Converse

In de skatesport was Vans helemaal hot! Skateboarders die groot fan waren van de ruige design en rubberen zolen van de sneakers werden overal gespot met Vans. Deze schoenen waren favoriet onder de generatie skatboarders. Laten voegden de BMX’ers zich hier aan toe en vandaag de dag is het merk niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Tussenbanner blog Vans

Daarnaast zijn de schoenen van Nike, Puma en New-Balance ook heel populair in zowel de sportwereld als in de schoenenwereld.

Met de modellen van één van deze merken ga jij voor goud! Bekijk de collectie in één van onze winkels of online.